Ana SayfaYaşayanlar1000 Ayetel Kürsi Mucizesi Yaşayanlar – Okuyanların Yaşadıkları!

1000 Ayetel Kürsi Mucizesi Yaşayanlar – Okuyanların Yaşadıkları!

1000 Ayetel Kürsi Mucizesi Yaşayanlar bu mucizeleri diğer kimselerle de paylaşmaya devam ediyor. 1000 ayetel kürsi Okuyanların Yaşadıkları nelerdir? Açıklıyoruz. Bu nedenle anlam bakımından oldukça derin olan Ayetel Kürsi, inançlı kimseler tarafından her gün binlerce kez okunabiliyor. Ayetel Kürsi’nin sayısız faziletinin olduğu ve bu faziletlerin de yalnızca inançlı ve göğsü iman dolu kimseler tarafından görüleceği biliniyor. Bu tarz fazileti güçlü duaların etkisini yaşayanlar hakkında bilgi almak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Ayetel Kürsi’nin tüm faziletlerine yaşaybilmek için her namaz sonrasında aşağıdaki gibi okumak gerekiyor:

Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil ard. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi, ya’lemü mâ beyne eydîhim, vemâ halfehüm, velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî, illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel ard, Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

Ayetel Kürsi

Ayetel Kürsi’nin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanmış olan meali ise aşağıdaki gibidir:

Allah, O’ndan başka ilah yoktur; diridir, her şeyin varlığı O’na bağlı ve dayalıdır. Ne uykusu gelir ne de uyur. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O’nundur. O’nun izni olmadıkça katında hiçbir kimse şefaat edemez. Onların önlerinde ve arkalarında olanları O bilir. O’nun ilminden hiçbir şeyi -dilediği müstesna- kimse bilgisi içine sığdıramaz. O’nun kürsüsü gökleri ve yeri içine almıştır. Onları korumak kendisine zor gelmez. O yücedir, mutlak büyüktür.

Ayetel Kürsi Türkçe Meali

1000 Ayetel Kürsi Okumanın Fazileti

Ayetel Kürsi’yi 1000 kez okumanın elbette ki pek çok fazileti vardır. Öncelikle Ayetel Kürsi’yi her gün 1000 kez okumanın dışında buna 40 gün boyunca devam etmek gerekir. 40 gün boyunca düzenli olarak okunması durumunda birçok faziletle karşılaşmak mümkündür. Bu faziletlerden en büyüğü ve ilki ise hiç şüphesiz sıkıntılardan kurtulmaktır. Sıkıntıya ve dara düşmüş inançlı kimselerin Allah-u Teala’ya sığınmaktan başka yolu yoktur. Bunun için de en doğru yol Ayetel Kürsi okumaktır. 1000 Ayetel Kürsi okumanın fazileti arasında borçluların borçlarından kurtulması da yer almaktadır.

Borcu olan ve borcunu ödeyemediği için sıkıntıya düşen inançlı kimseler 40 gün boyunca her gün 1000 Ayetel Kürsi okursa Allah-u Teala bir çıkış kapısı göstermektedir. Böylece borçlardan ve sıkıntıdan da kurtulmak mümkün hale gelecektir. Bunun dışında 1000 Ayetel Kürsi okumanın bir diğer fazileti de okuyan kişinin dualarına meleklerin de “Âmin” demesidir. Bir şeyi gönülden isteyen inançlı kimseler bunu 40 gün boyunca günlük 1000 Ayetel Kürsi ile tamamlarsa Allah-u Teala yetmiş bin meleği o kişinin dualarına icabet etmesi için gönderir.

40 Gün 1000 Ayetel Kürsi Okuyanlar

İslamda Ayetel Kürsi’nin faziletlerine ulaşmak için düzenli 1000 defa okunması çok faydalı olmaktadır. Seyhül Ekber, Arifi Billah, Şeyh Muhyiddin-i bin Arabi şu sözler kullanmıştır:

Her kim gece ve gündüz içerisinde Ayet’el Kürsi’yi 1000 defa okur ve buna 40 gün düzenli devam ederse, Allah’a yemin ederim kalp gözü açılır. Okuyanları melekler yalnız bırakmaz ve ziyarete gelir. Her ne muradı varsa kabul olur. Özellikle 1000 Ayetel Kürsi Mucizesi Yaşayanlar da bu söylenenleri kanıtlamaktadır.

1000 Ayetel Kürsi Okuyanların Yaşadıkları

1000 Ayetel Kürsi Okuyanların Yaşadıkları
1000 Ayetel Kürsi Okuyanların Yaşadıkları

Özellikle oldukça güçlü bir dua olan Ayetel Kürsi her gün 1000 defa okumak çok etkilidir. Okuyan kişiler sonsuz sevap kazanmaktadır. 1000 Ayetel Kürsi Okuyanların Yaşadıklarını sizler için derledik. Ne kadar tesirli bir dua olduğunu görebileceksiniz.

  • Günde 1000 defa 40 gün boyunca Ayetel Kürsi okudum. İşlerim yoluna girmeye başladı.
  • Sıkıntılarımın olduğu bir dönemden geçiyorum. İnşAllah Ayetel Kürsi sorunlarımı çözecek.
  • Evladımın işleri yolunda gitsin diye her gün okuyorum. Herkesin evladına güzellik nasip etsin.

40 Gün 1000 Ayetel Kürsi Okuyanlar arasında sizde varsanız neler yaşadıklarınızı yorum kısmına yazabilirsiniz. Sizin yorumunuzu da buraya ekleyeceğiz.

1000 Ayetel Kürsi Kaç Saatte Okunur?

Ayetel Kürsi’nin okunuşu yaklaşık olarak üç dakika sürmektedir. Gün içerisinde yalnızca üç dakika ayırarak Allah’ın adını anmak ve dualar etmek inançlı kimselerin en büyük görevlerinden biridir. Bu görevin yapılmaması ise Allah-u Teala’nın gücüne gidecektir. İnançlı kimselerin en sık yaptıklarından biri de 40 gün boyunca 1000 Ayetel Kürsi okumaktır. Bu sayede kalpten istenen her şey Allah’ın huzuruna gidecek ve Allah-u Teala’nın da rızası ve izniyle onaylanacaktır. Bu nedenle 1000 Ayetel Kürsi kaç saatte okunur şeklinde sorular sorulabilmektedir.

1000 Ayetel Kürsi okumadan önce muhakkak ki abdestli olmak ve Allah rızası için namaz kılmak gerekmektedir. Sonrasında kalpten istenen şeyle ilgili bir dua edilerek Ayetel Kürsi okunmaya başlanabilir. Böylece Yüce Allah’a sığınarak kalpten bir şey istenmiş olur. Şüphesiz ki Allah-u Teala, kullarının istediklerini geri çevirmez ve onları her daim duyar. Bu nedenle her zaman Allah’a sığınmak ve o’ndan bir şeyler istemek en doğrusudur.

1000 Ayetel Kürsi Mucizesi Yaşayanlar ile alakalı en merak edilen soru ve cevaplar sizlerle:


40 Gün 1000 Ayetel Kürsi Okuyanlar
ile alakalı bilgilendirici bir video sizlerle olacak:

Yazımızın sonuna geldik. Okuduğunuz ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. Ayrıca dilerseniz aşağıdan diğer yaşayanlar yazılarımıza bakabilirsiniz.

Son olarak okunacakdualar.net adresinden de ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yasin Taylan Ak

Gaziantep Üniversitesi mezunu ardından Ankara İlahiyat Fakültesinde yüksek lisans yapan Yasin Taylan Ak hocamız, Din sosyolojisi, din psikolojisi, İslam tarihi hakkında birçok tez yazmış ve makaleler paylaşmıştır. Ülkemizde de çeşitli faziletler ve dua usulleri yaşayanlar hakkındaki yazılar da sitemizde mevcuttur.

“1000 Ayetel Kürsi Mucizesi Yaşayanlar – Okuyanların Yaşadıkları!” üzerine bir yorum

Yorum yapın