Ana SayfaOkuyanlar9999 Fetih Suresi Okuyanların Yorumları – Ne İçin Okunur?

9999 Fetih Suresi Okuyanların Yorumları – Ne İçin Okunur?

9999 Fetih Suresi Okuyanların Yorumları son yıllarda yeniden gündemin en üst sıralarında yer almaya başladı. İnsanlar neden bu kadar çok bu sureyi okuyorlar merak etmektedir. Bu yüzden bu sureyi okuyanların yorumlarını sizler için bir araya getirdik. Bunun yanında diğer duaları okuyanlar tarafından anlatılmış tecrübeleri bağlantıya tıklayarak okuyabilirsiniz.

9999 Fetih Suresi Okuyanların Yorumları 🙏

9999 Fetih suresi okuyanların yorumları birçok sosyal medya platformunda dikkat çekmektedir. Yüce Allah, Fetih suresiyle birlikte inançlı kimselerin gönlünü ve ruhunu huzurla kaplamaktadır. Bu nedenle maddi ve manevi olmak üzere tüm gönül kapılarının açılmasını isteyen kişiler tarafından okunmaktadır. Fetih suresi, normal şartlarda epey uzun surelerden biridir. Ancak bu surenin belirli ayetlerini okumak dahi pek çok açıdan yeterli olmaktadır. Fetih suresinin ilk 5 ayeti tavsiye edilir.

  • İnna fetahna leke fetham mübına. Li yağfira lekellahü ma tekaddeme min zembike ve ma teahhara ve yütimme nı’metehu aleyke ve yehdiyeke sıratam müstekıyma. Ve yensurakellahü nasran azıza. Hüvellezi enzeles sekınete fı kulubil mü’minıne li yezdadu imanem mea imanıhim ve lillahı cünudüs semavati vel ard ve kanellahü alımen hakima. Li yüdhılel mü’minıne vel mü’minati cennatin tecrı min tahtihel enharu halidıne fıha ve yükeffira anhüm seyyiatihim ve kane zalike ındellahi fevzen azıyma.

Sureyi yukarıdaki şekliyle okuyan kişiler ilk 5 ayeti okumuş olmaktadır. İlk 5 ayet de yukarıda belirtilen faziletlerin tamamının nasip olması için etkilidir. Bu sureyi faziletlerle karşılaşmak için okuyan kimselerin abdestli olması şarttır. Bunun yanı sıra sureyi okumuş ve mucizelerle karşılaşmış kişiler tarafından yapılan yorumlar da aşağıdaki gibidir:

  • “Allah’a hamd olsun ki Fetih suresi sayesinde hayatım baştan aşağıya değişti. Bu sureyle birlikte maddi açıdan uzun yıllardır çektiğim sorunların tamamı sonlandı. Yüce Allah, hiç beklemediğim ve ummadığım bir yerden gelen helal parayla sorunlarımı çözmemi nasip etti. Bu sureyi her Müslümana tavsiye ediyorum, eminim ki sonuçlar sizi çok memnun edecek.”
  • “Fetih suresini 1 ay içerisinde 9999 kez okuyanlardan biriyim. İlk günlerde herhangi bir sonuç alamayacağımı düşünürdüm. Bu yüzden çokça kez bırakmanın eşiğine dahi geldim. Fakat sayı biraz arttıktan sonra pes etmekten vazgeçtim ve tamamlamak istedim. 9999 kez okuduğum günden itibaren faziletler ve mucizeler hayatımda kendini göstermeye başladı.”
  • “Psikolojik açıdan yaşadığım bazı sıkıntılar vardı. Bu sıkıntıların çözümü için gitmedik psikolog ve okunmadık kitap bırakmamıştım. Çareyi yine Allah-u Teala’ya el açmakta buldum. Fetih suresinin bu sıkıntılarıma iyi geleceğini bir hocamdan öğrenmiştim. Her gün sabırla ve inançla bu sureyi okuduktan sonra içimdeki dertlerin tamamı yerini huzur ve mutluluğa bıraktı.”

Her Gün 101 Fetih Suresinin İlk Ayetini Okuyanlar

Her Gün 101 Fetih Suresinin İlk Ayetini Okuyanlar
Her Gün 101 Fetih Suresinin İlk Ayetini Okuyanlar

Fetih suresinin ilk ayeti de çeşitli faziletlere sahiptir. Yüce Allah tarafından gönderilen tüm sureler mucizelerin ta kendisidir. Bu nedenle her gün 101 fetih suresinin ilk ayetini okuyanlar birbirinden farklı mucizeyle karşılaşmaktadır. Allah-u Teala bu kimselerin gönül kapılarını sonuna kadar açmakla birlikte sonsuz rızık nasip eyler. Yüce Allah’ın adını kelamından düşürmeyen kimseler her daim Allah-u Teala tarafından görülmektedir. Şüphesiz ki o, kullarını çok seven ve dualarını kabul eyleyendir.

Ayrıca Salavatı Fatih Mucizesi Yaşayanlar yazımızı da inceleyebilirsiniz.

9999 Ya Allah Zikri

Ya Allah zikri, İnançlı kimselerin vazgeçilmezlerinden biri haline gelmiştir. 9999 Ya Allah ise Allah-u Teala’ya bağlılığın simgelerinden biridir. Yüce Allah’a kalpten bağlı olan kimseler tarafından her gün 9999 kez Ya Allah zikri çekilmektedir. Böylece ibadetlerin yanı sıra kalpten istenen her şeyin kabul olması da mümkün olur. Allah-u Teala, yukarıda da belirtildiği üzere zikrinde ve kelamında adını geçiren kimselerin sesini her zaman duymaktadır. Bu nedenle tüm İslam aleminin Ya Allah zikri çekmesi tavsiye edilir. Bu zikirle birlikte sonsuz rızık ve huzur kapıları ardına kadar açılacak ve İslam alemini kucaklayacaktır.

9999 Fetih Suresi Fazileti

9999 kez Fetih Suresi okumanın faziletleri arasında, Allah’ın rahmetine daha yakın hissetmek, manevi huzurun artması ve duaların kabul olma ihtimalinin yükselmesi yer alır. Fetih Suresi, zafer ve başarıyı simgeler ve okuyanlarına güç ve destek verir.

  • Maddi ve manevi sıkıntılardan kurtulma: Birçok kişi, Fetih Suresi’ni 9999 defa okuduktan sonra maddi ve manevi sıkıntılarından kurtulduğunu, iş ve aile hayatında huzura kavuştuğunu dile getirmiştir.
  • Dileklerin kabul olması: Sureyi okuyanların dileklerinin kabul olduğuna dair de birçok yorum mevcuttur. Özellikle maddi ve manevi açıdan bolluk ve bereket, hayırlı bir eş, evlat veya iş sahibi olma gibi dileklerin gerçekleştiği ifade edilmektedir.
  • Ruhsal huzur ve dinginlik: Fetih Suresi’nin okuyanlara ruhsal huzur ve dinginlik verdiği, stresi ve kaygıyı azalttığı da yorumlar arasında yer alır.
  • Sağlık problemlerine şifa: Bazı kişiler, sureyi okuduktan sonra sağlık problemlerine şifa bulduğunu da belirtmiştir.

9999 Fetih Suresi Nasıl Okunur?

9999 kez Fetih Suresi okumak ciddi bir ibadettir ve özenle yapılmalıdır. Bu süreyi tamamlamak için sabır ve azim gereklidir. Sure, herhangi bir mübarek zaman diliminde veya dua edilmek istenen özel bir durumda okunabilir.

Okumaya başlamadan önce niyet etmek önemlidir ve içtenlikle Allah’a yönelmek gerekir. Dikkatlice ve sayıları doğru bir şekilde sayarak sureyi okumak, ibadetin kabul olması için önemlidir.

9999 Fetih Suresi Okuyanların Yorumları ile alakalı en merak edilen soru ve cevaplar sizlerle:

9999 Ya Allah Zikri yazımız ile alakalı bilgilendirici bir video sizlerle olacak:

Yazımızın sonuna geldik. Okuduğunuz ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. Ayrıca dilerseniz aşağıdan diğer okuyanlar yazılarımıza bakabilirsiniz.

Son olarak okunacakdualar.net adresinden de ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Oktay Demirer

Oktay Demirer, Temel İslam Bilimleri Bölümü mezunudur. Özellikle Hadis, İslam hukuku ve tasavvuf anabilim dallarında uzmanlaşmıştır. Sosyoloji ve toplum merakından ötürü de dua okuyanlar hakkındaki yazılarını paylaşmaktadır.
Yorum yapın