Ana SayfaFazileti1031 İhlas Suresi Fazileti – 41, 50 – 1031 İhlas Okuyanlar – Sırlı!

1031 İhlas Suresi Fazileti – 41, 50 – 1031 İhlas Okuyanlar – Sırlı!

1031 İhlas suresi fazileti ve 1031 İhlas Okuyanlar yazımız ile karşınızdayız. Allah inancı olan kimselerin en sık okuduğu dualardan biridir. İhlas suresini 1031 kez okumak pek çok açıdan çeşitli faziletlerle sonuçlanmaktadır. Allah-u Teala, kullarını gönderdiği sureleri okumaları durumunda faziletleriyle karşılaştırmaktadır. Bunun yanında farklı duaların fazileti ile alakalı bilgiler için bağlantıya tıklayarak okuyabilirsiniz.

1031 İhlas Suresi Fazileti

Hemen hemen hepimizin okuduğu bir duadır. 41, 50 ve 1031 İhlas Suresi birçok usule sahiptir. Bu faziletler sayesinde kulların kötüye giden hayatları ve durumlarını düzeltmeleri mümkündür. Bunun için İhlas suresini aşağıdaki şekliyle 1031 kez okumak gerekmektedir.

Kul hüvellâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad.

İhlas Suresi Arapça Okunuşu

İhlas suresini okurken abdestli olmaya özen gösterilmelidir. Normal şartlarda dualar abdestsiz de okunabilir fakat bir faziletin gelmesi için okunan dualar abdestli okunmalıdır. 1031 İhlas Suresi Fazileti oldukça fazladır. Bu sureyi abdestli ve 1 hafta içerisinde 1031 sayısına erişecek kez okumak gerekir. Birçok kişi vakit namazlarından sonra belirli sayılarda okuyarak haftada 1031’i tamamlamaktadır. Bu şekilde çok daha kolay ve kısa sürede tamamlanır. Bunun sonunda karşılaşılan faziletler ise aşağıdaki gibidir.

  • İhlas suresini 1031 kez okumak rızkı genişletir. Böylece Allah inancı olan ve zor durumda olan kimselerin rızkı genişleyerek geçimi kolaylaşır.
  • 1031 kez İhlas suresi okumak şifa verir. Allah-u Teala, şifa arayan kullarının her daim yanındadır. Bu nedenle İhlas suresini okuyan kimseler Allah’ın sonsuz şifasından yararlanır ve hastalıklarından kurtulabilir.
  • İhlas suresini okuyan kimseler bereketli bir yaşam sürmektedir. İşinde, evinde ve hayatının her alanında bereket için 1031 kez İhlas okumak faydalıdır.
  • Dar gelirli ve geçim sıkıntısı yaşayan kimselere sonsuz hazinelerin kapısı İhlas suresi sayesinde açılmaktadır.

Ayrıca 41 Ettehiyyatü Duası Fazileti yazımızı da inceleyebilirsiniz.

İhlas Suresinin Fazileti ve Sırları

İhlas suresi okuyarak çeşitli faziletlere vakıf olunabilmektedir. Bu sebeple yalnızca bir kez İhlas okuyanlar bile hayatında değişikliği görebilir. İhlas Suresinin Fazileti ve Sırları aşağıdaki gibidir.

  • İhlas suresini kalpten bir kez bile okumuş olan inançlı kimselerin cesedi Allah-u Teala tarafından cehenneme haram kılınır.
  • Her gün İhlas suresi okuyan kişilere cennetin vacip olduğu bilinmektedir.
  • Yatmadan evvel İhlas suresi okuyanların borçları dışında 50 yıllık günahları affedilmektedir.
  • Eve girmeden önce her seferinde İhlas okuyan kimseler hayatları boyunca bir daha fakirlik görmemektedir.

Bu faziletleri canlı olarak görebilmek için İhlas suresini her gün bir kez dahi olsa okumak gerekmektedir. Böylece Allah-u Teala bu faziletleri nasip eyler.

41 İhlas Suresi Fazileti

41 İhlas Suresi Fazileti
41 İhlas Suresi Fazileti

Oldukça önemli olan ve Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (S.A.V.) tarafından da “Bu sureyi 41 kere okumak Kuran’ı Kerim’in 3’te 1’ini okumaya tekabül etmektedir.” Şeklinde söylenmiştir. Bu sebeple sizler de bu duayı sık sık okumalısınız. 41 kere okumak da bir usuldür. Bu sebeple 41 İhlas Suresi Fazileti de oldukça fazladır.

50 Kere İhlas Suresi Okumak

Çok bilinen bir gerçekte 50 Kere İhlas Suresi Okumak, bir kişinin 50 yıllık günahının bağışlanacağı yönündedir. Bu dua usulünün tek kuralı ise İhlas Suresini 50 kez okumaktan geçmektedir. Bu sebeple daha tesirli olması açısından abdestli ve odaklanarak okumanızda fayda vardır.

Ayrıca Lev Enzelna Suresi Fazileti yazımızı da inceleyebilirsiniz.

40000 İhlas Suresi Okuyanların Yorumları

İhlas suresi yalnızca tek bir okunuşta dahi birçok fazilete sahiptir. 40000 İhlas suresi okuyanların yorumları sayesinde huzura ermek mümkündür. Bu duayı bu denli yüksek sayıda okuyan inançlı kimseler, kalpten istediği her şeye sahip olabilmektedir. Allah-u Teala, gönderdiği surelerin bu denli fazla zaman harcanarak okunması durumunda kişileri karşılıksız bırakmamaktadır. Aşağıdaki yorumlar, İhlas suresini 40000 kez okuyan kimselere aittir.

  • “Evlendiğimden beri bir evim olsun istemişimdir. Fakat hayat şartları, borçlar ve benzeri durumlardan dolayı böyle bir şey mümkün olmamıştı. 40 bin kez İhlas suresini okumayı öğrendiğim günden beri hayatım değişti. Önceden böyle bir ritüel olduğunu bilmezdim. Fakat Allah’a ellerimi açtığım ve 40 bin İhlas okuduğum günden beri hayatım değişti, ev sahibi oldum.”
  • “Gençlik yıllarımdan beri heveslendiğim tek bir şey vardı. Bir araba almak ve sevdiklerimle birlikte gezilere çıkmak. Allah-u Teala bu hayalimi 40 bin İhlas okumamın eşiğinde gerçekleştirdi. Hiç beklemediğim bir anda beklemediğim bir yerden gelen para sayesinde araba alabildim. Allah’a sonsuz kere sonsuz şükürler olsun.”
  • “İhlas suresinin önemini biliyordum. Peygamber Efendimiz, İhlas suresi için “Kur’an-ı Kerim’in üçte birine denk gelir.” demişti. Fakat gerçekten ihtiyacım olan ve kalpten istediğim bir şey için daha önce hiç okumamıştım. Allah’a şükürler olsun ki artık isteklerim gerçekleşti.”

1031 İhlas Okuyanlar

İhlas suresi gerek çocuklara gerekse de yetişkinlere her zaman okuyabilecekleri bir sure olarak bilinmektedir. Hem maddi anlamda hem de manevi anlamda birçok fazileti de bulunmaktadır. Bunun yanında insanın içini huzurla dolduran bir duadır. Şimdi birkaç 1031 İhlas Okuyanlar tarafından yapılmış yorumu size sunalım:

  • Gerçekten aylardır okuduğum bu duanın birçok faydasını görmüş bulunmaktayım. Mutlaka okuyun.
  • Son dönemlerde annemin tavsiyesi üzerine bolca okuyorum. İyi geliyor.

İhlas Suresi Okuma Sayıları

Çok bilinen ve merak edilen İhlas Suresinin farklı okuma sayı usulleri bulunmaktadır. Aşağıda sizlerle İhlas Suresi Faziletleri için sayıları tabloda verdik:

İhlas Suresi FaziletleriSayılar
Kuran’ı Kerim’in 3’te 1’ini okumuş sayılırsınız.41
50 Yıllık günahlarınız bağışlanır.50
Cehennem azabından kurtulursunuz.100
Rızık ve bereket için okumaktadır.1031

Ayrıca 41 İhlas Suresi Fazileti konusu ile alakalı en merak edilen soru ve cevaplar sizlerle:

1031 İhlas Okuyanlar yazımız ile alakalı bilgilendirici bir video sizlerle olacak:

Son olarak da 1031 İhlas Suresi Fazileti yazımızın sonuna geldik. Okuduğunuz ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. Ayrıca dilerseniz aşağıdan diğer mucize dualar yazılarımıza bakabilirsiniz.

Son olarak okunacakdualar.net adresinden de ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Faruk Akar

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olan Faruk Akar, son yıllarda yayınladığı tezler ve konuşmalar sayesinde birçok duanın fazileti hakkında bizlere bilgi vermektedir. Şuan da hali hazırda birden fazla üniversitede ders vermektedir.

“1031 İhlas Suresi Fazileti – 41, 50 – 1031 İhlas Okuyanlar – Sırlı!” üzerine 2 yorum

  1. 40 bin ihlas süresini okumak istiyorum K ac günde okumaliyim
    Yoksa birkeredemi okunur.
    Cevaplarsaniz sevinirim.

    Yanıtla
    • Bunun cevabı net olarak yoktur. Ancak İhlas suresi ile ilgili şöyle buyurulmuştur.
      Sabah namazından sonra kalkmadan 100 defa İhlas Suresini okuyanın günahları bağışlanır. 1000 defa okuyan kişi Cennet ile müjdelenir Okumaya devam eden kişiye Tevhid Sancağı verilir.

      Yanıtla
Yorum yapın